Het verhaal | Acteurs | Dromenvangers | Interviews & Recensies | De filmmakers
Boek vs Film | Filmjournaal | DVD | Fotogalerij | Première & Persrelease

Morgan Freeman
Thomas Jane
Jason Lee
Damian Lewis
Tom Sizemore
Timothy Olyphant
Donnie Wahlberg
Ingrid Kavelaars
Alex Campbell
Chera Bailey
Shauna Kain
Campbell Lane
Ty Olsson
C. Ernst Harth
Lance Kinsey
Susan Charest
Col. Abraham Kurtz
Dr. Henry Devlin
Joe ‘Beaver’ Clarendon
Gary ‘Jonesy’ Jones
Owen Underhill
Pete Moore
Doug ‘Duddits’ Cavell
Trish Oservich
Richie Grenadeau
Rachel Mendol
Josie Rinkenhauer
Old Man Gosselin
Sgt. Andy Janas
Barry Newman
Hofferman
Becky Shue
Eric Keenleyside
T.J. Riley
Ryan DeBoer
Michael Daingerfield
Joel Palmer
Mike Holekamp
Andrew Robb
Reece Thompson
Giacomo Baessato
Colin Lawrence
Malik McCall
Grant Heslov
John Moore
Carolyn Tweedle
Michael Dobson
Rick McCarthy
Scottie
Duncan
Conklin
Young Pete
Young Henry
Young Duddits
Young Beaver
Young Jonesy
Edwards
Platoon Leader
Tracker
Ancient Man
Old Woman
Stranger
Morgan Freeman als
Colonel Abraham Curtis

Morgan Freeman speelt de rol van Kolonel Curtis. Behalve in Dreamcatcher speelt Morgen dit jaar in nog een aantal films: met Ben Affleck in de Tom Clancy thriller “The Sum of All Fears” en met Ashley Judd in “High Crimes”.

Morgen Freeman werd nationaal beroemd toen hij het populaire karakter Easy Reader uit de in Amerika populaire televisie show The Electric Company speelde, maar hij was ook al bekend vanuit het Theater. In 1993 maakte hij zijn film-directing debuut met de film “Bopha!”

Hij ontving al een Academy Award nominatie voor Beste Acteur voor zijn werk in Shawshank Redemption van Stephen King. Shawshank werd net als Dreamcatcher gemaakt door Castle Rock Entertainment. Op zijn kast heeft hij ook al een Golden Globe, een Berlin Film Festival’s Zilveren Beer voor Beste Acteur en heeft hij een nominatie voor een Academy Award voor zijn prestatie in “Driving Miss Daisy”. Eerder in zijn carrière won hij ook al de Los Angeles, New York and National Society of Film Critics Awards en ontving hij zwel een Academy Award als een Golden Globe nominations voor Best Supporting Actor in “Street Smart”. En dit is maar een kleine greep uit zijn prijzenkast.

Morgen Freeman kennen we uit vele films: “Along Came a Spider” en “Nurse Betty”. Hij speelde president of the United States in “Deep Impact” en ook in “Amistad” had hij een rol. Verder kon je hem zien in “Unforgiven”, “Kiss the Girls”, “Bonfire of the Vanities”, “Lean on Me”, “Robin Hood: Prince of Thieves”, “Outbreak”, “Seven”, “Brubaker”, “Eyewitness”, “Harry & Sons”, “Teachers”, “Marie”, “That Was Then, This Is Now”, “Clean and Sober”, “Johnny Handsome”, “Glory” and “Chain Reaction”.

Thomas Jane als
Dr. Henry Devlinthomasjane
Hij laat wel een gigantische diversiteit zien deze Thomas Jane in zijn films. In Dreamcatcher neemt hij de rol van Dr. Henry Devlin voor zijn rekening. In zijn volgende hoofdrol speelt hij in “Stander”, gebaseerd op een waar verhaal speelt hij een Zuid Afrikaanse politieagent die, in het begin van 1980, de verkeerde kant op gaat en wel vier banken per dag beroofd.

Recent speelde Thomas Jane in de comedie “The Sweetest Thing” naast Cameron Diaz, Christina Applegate en Selma Blair. Hij speelde baseball legende Mickey Mantle in de voor een Emmy genomineerde “61*”. Hij heeft al eerder met Morgen Freeman (en Gene Hackman en Monica Belucci) gespeeld in de thriller “Under Suspicion”, een remake van de Franse film “Gare de Vue”.

Ook zou je hem kunnen kennen uit zijn rol in de Warner Bros. Pictures thriller “Deep Blue Sea” en “The Thin Red Line”gebaseerd op James Jone’s klassieker. En ook in het theater is hij een bekende naam. Hij ontving reeds vele goede kritieken en enkele nominaties maar voor zover wij weten is zijn prijzenkast nog leeg…

Damian Lewis als
Gary ‘Jonesy’ Jonesdamianlewis
Damian Lewis is een nieuw gezicht in de filmwereld, en hij maakt zijn debuut in Dreamcatcher. Eerder dit jaar ontving hij een Golden Globe nominatie voor Beste Acteur in een televisie miniserie voor zijn rol als majoor Richard Winters in HBO’s “Band of Brothers”.

Hij deed nog meer televisie werk, bijvoorbeeld speelde hij de rol van Soames in “Forsyte Saga”. Dit drama zag het daglicht in de herfst van 2002 op een Amerikaanse televisiezender.
Ook zag je hem als Jeffrey Archer in “Jeffrey Archer – The Truth”, een satirisch drama over een politicus. Hij won een European Film Award en een BAFTA Award voor zijn rol in “Hearts and Bones” en je zag hem in “Robinson Crusoe”, “A Touch of Frost” en in Agatha Christie’s “Poirot”

Zijn training heeft hij gehad op het Guildhall College of Speech and Drama en hij speelde dan ook hoofdrollen bij de Britse Royal Shakespeare Company. Hij speelde Hamlet in de openlucht in het Regent’s Park in Londen, maar ook op Broadway.

Tom Sizemore als
Owen Underhilltomsizemore
Tom Sizemore heeft de rol van Owen Underhill in Dreamcatcher. In de filmwereld van vandaag is Tom een van de meest veelzijdige acteurs die er rondlopen. Hij heeft al naast vele bekende acteurs gespeeld: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Tom Hanks en Denzel Washington. Naast Tom Hanks speelde hij in “Saving Private Ryan”, hij had de rol van Tom Cherry in “Sins of the Father”, had een hoofdrol in “Black Hawk Down” en zal binnenkort te zien zijn in “The Florentine”en “The Match”.

Ook zag je hem in “Pearl Harbor”, “Red Planet”, “Bringing Out the Dead”, “Play it to the Bone” en “Big Trouble”, “Devil in a Blue Dress”, “Strange Days”, “Hearts and Souls”, “True Romance”, “Wyatt Earp”, “Passenger 57”, “Watch It”, “Guilty Suspicion” en de miniserie “Witness to the Mob”.

Hij ontving goede kritieken voor “Witness Protection”, waarin hij een rol speelde van een man die moet samenwerken met de regering om zijn familie veilig te houden voor de Mafia.Zijn eerste rol was die voor Oliver Stone’s film “Born on the Fourth of July”. Later speelde hij voor Stone in “Natural Born Killers”. Een ander hoogstandje leverde hij in de thriller “The Relic”, die hem ook een Best Actor Award opleverde bij het Madrid Film Festival.

Jason Lee (I) als
Joe ‘Beaver’
Clarendon
jasonlee
Jason Lee speelt Beaver in Dreamcatcher. Hij is geboren en opgegroeid in Huntington Beach, California. Als kind hing hij maar een beetje rond, maar toen hij in de twintig was kreeg hij interesse in acteren. Zijn doorbraak kwam in 1995 toen hij voor de hoofdrol voor Kevin Smith’s comedy “Mallrats” kreeg. Hij won er een Independent Spirit Award for Best Supporting Actor mee.

Daarna speelde hij in “Dogma” en in “Jay and Silent Bob Strike Back”. Jason Lee was leadsinger van de rockbanc Stillwater in “Almost Famous” die een Golden Globe won. Ook zag je hem naast Tom Cruise in “Vanilla Sky”, in “Mumford”, “A Guy Thing”, “Stealing Harvard”, “Big Trouble”, “Heartbreakers”, “Enemy of the State”, “Kissing A Fool” en “American Cuisine”.

Timothy Olyphant als
Pete Mooretimothyolyphant
Timothy Olyphant speelt Pete. Hij werd geboren in Hawaii en is opgebracht in Californie. Hij studeerde “Fine art and theatre” in Californie en na zijn afstuderen verhuisde hij naar New York om te leren acteren. In zijn schooltijd zom hij competities voor USC en was een finalist in de 200 meter vrije slag.

Eenmaal in New York begon ook zijn cariere en zijn eerste prijs (World Theatre Award for Outstanding Debut Performance) won hij voor zijn rol als Tim Hapgood in “The Monogamist”. Daarna speelde hij in “Santaland Diaries” en in “Plunge”.

Hij ontving heel goede kritieken in “Go”, een film waarin hij een drugdealer speelt. Hij heeft een rol in een western serie: “Deadwood” waarvan het filmen van de pilot net klaar is.

Er komen twee films uit dit jaar waarin Timothy Olyphant een rol speelt, naast Dreamcatcher natuurlijk. In “The Safety of Objects” speelt hij naast Glenn Close en in “A Man Apart” naast Vin Diesel. Eerder kon je hem al zien in “The Broken Hearts Club” naast Dean Cain en John Mahoney of in de TV-film
“When Trumpets Fade” en “High Incident”.

Op dit moment woont hij in Los Angeles met zijn vrouw en twee kinderen.

Donny Wahlberg als
Douglas ‘Duddits’Cavelldonnywahlberg
Donny Wahlberg werd geboren in Boston als nummer 8 van in totaal 9 kinderen. Hij begon in de eerste klas van de lagere school al op potten en pannen te drummen. Eenmaal op school kwam hij in aanraking met het theater en ging acteren, maar hij schreef ook zelf stukken. Op 14 jarige leeftijd begon hij een bandje, en binnen een paar jaar waren ze uitgegroeid tot de welbekende popgroep New Kids on the Block. Op het hoogtepunt van populariteit voor de band besloot Donny een andere richting op te willen. Hij concentreerde zich op het schrijven en produceren voor zijn jongere broer Mark. Toen kreeg hijzelf een rol in “Bullet” naast Mickey Rourke en Tupac Shakur en dat stimuleerde hem om hierin verder te gaan.

Hij speelt de rol van Duddits in Dreamcatcher en hij heeft een wereldwijd publiek opgebouwd. Hij heeft bewezen erg veelzijdig te zijn door van een tienerpopidool een veel beschreven filmacteur te worden.

Via NBC is hij te zien in de dramaserie “Boomtown” waar hij een detective speelt die zijn problematische leven een geheim probeert te houden terwijl hij de uitdagingen van zijn werk moet aangaan. Je zag Donny ook al in “Band of Brothers”, “The Sixth Sense” (hij speelde een psychotische patient van Bruce WIllis in de openingsscene), “Southie”, “Ransom” (met Mel Gibson).

Hij woont momenteel in Los Angeles met zijn famil

 

Follow by Email
YouTube