Het verhaal | Filmmakers | Acteurs | Filmquotes | Fotogalerij | Interviews & recensies | De DVD/VHS | Het Dagboek | De film | Het Filmdagboek

Acteurs

Stephen King Pizza bezorger (uncredited) Emily Deschanel Pam Asbury
Nancy Travis Dr.Joyce Reardon Laura Kenny Mrs. Kay Waterman
Matt Keeslar Steven ‘Steve’ Rimbauer Tsidii Leloka Sukeena
Kimberly J. Brown Annie Wheaton Yvonne Sciò Actress Deanna Petrie
David Dukes Professor Carl Miller Jimmi Simpson Kevin Bollinger
Judith Ivey Cathy Kramer Robert Blanche Mr. George Wheaton
Melanie Lynskey Rachel ‘Sister/Sissy’ Wheaton Bobby Preston Young Steven
Matt Ross (I) Emery Waterman Carrie ‘CeCe’ Cline Heather
Julian Sands Nick Hardaway John Procaccino John P. Rimbauer
Kevin Tighe Victor Kandinsky Richard Sanders (uncredited)
Julia Campbell Ellen Rimbauer

 

stephenkingroseredStephen King als Pizzabezorger Stephen King speelt de pizza bezorger die aan de deur komt afleveren in Rose Red.
nancytravis

Nancy Travis als  Dr.Joyce Reardon

Nancy Travis speelt Dr. Joyce Reardon, de ambitieuze paranormaal pschychoge die een team van paranormaal begaafden naar Rose Red leidt. Zij hoopt zo de geheimen van Rose Red te ontsluiten. “Ik werd aangetrokken door het 6 uur durende miniserie formaat,” zegt Travis. “Stephen King is zo literair aangelegd, kan mensen zo in beslag nemen… en hij trok me zo het verhaal in.”

4 Maanden lang filmen in Seattle was een ander uniek aspect van Rose Red voor Travis. “Ik moest mij voorbereiden op de duur van de shoot … voornamelijk psychologisch .Het is niet mijn eerste rol, dus had ik wel een idee wat ik kon verwachten. En ik denk dat als het publiek Nancy Travis in deze rol ziet, een andere kant zal zien dan de symphatiek-meevoelende rollen die ik normaliter speel. Het is opwindend. Het is fascinerend om met waanzin te spelen.”

Travis heeft veel gewerkt in films, voor televisie, regionale theaters en op Broadway. Zij heeft onder meer gespeeld in Three Men and a Baby, So I Married an Axe Muderer, Married to the Mob, Internal Affairs, Chaplin, Bogus, Greedy, The Vanishing, Three Men and a Little Lady en Auggie Rose.

mattkeeslar

Matt Keeslar als
Steven ‘Steve’ Rimbauer

Het nieuw ontdekte talent en hoofdrolspeler Matt Keeslar speelt Steven Rimbauer, de laatste afstammeling van de familie die Rose Red heeft gebouwd. Steve geeft het startsein als hij een aantrekkelijke professor toestaat een poging te doen de duistere krachten van het huis wakker te schudden, voordat het huis gesloopt zal worden en plaats zal maken voor appartementencomplex.

“Je moet een ingang hebben bij het publiek, iemand die hun belangstelling heeft … een held,” zegt Keeslar. “Dat is wat Steve is. Ik vind het altijd een uitdaging de jonge, openhartige man te spelen. Ik denk dat de rol van Steve oorspronkelijk een vrolijke noot bevatte, maar ik heb geprobeerd hem een meer duister karakter te geven. Rose Red is een symbool voor zijn nare verleden.”

Keeslar, die recent een prijs voor zijn optreden in Urbania won, heeft met een buitengewone lijst met directors gewerkt, inclusief Wes Craven (Scream 3), Greg Araki (Splendor), Whit Stillman (The Last Days of Disco), Christopher Guest (Waiting for Guffman), Penny Marshall (Renaissance Man), en Robert Redford (Quiz Show).

kimberlybrown

Kimberly J. Brown als
Annie Wheaton

Kimberly J. Brown speelt de jonge autistische, telekinetisch begaafde Annie. “In het begin was het opwindend om de rol van Annie vorm te geven, omdat ik wist dat de verschillen in haar karakter een uitdaging zouden zijn. Ik wilde ik het zelfs nog liever door de opwinding van mijn vrienden over het feit dat het voor Stephen King was,” zegt Brown. Zij vierde haar 16e verjaardag op de set van Rose Red.

Brown kreeg een prijs voor haar optreden als Ava in Tumbleweeds, de film die de Filmmaker’s Tropy in won op het Sundance Film Festival van 1999. Die rol leverde haar een Independent Spirit Award (IFP) op, de Hollywood Women’s Press Golden Apple Award en de Youth in Film’s Young Artists Award, onder andere.

Brown kreeg een Emmy-nominatie op de leeftijd van 11 jaar voor haar rol als Marah in Guiding Light, terwijl haar hoofdrol in de Disney Channel’s Halloweentown, leverde haar een basis voor toegewijde fans onder jong publiek. Haar filmwerk bevat ook A Bug’s Life, Picture Perfect en The Good son.

daviddukes

David Dukes als
Professor Carl Miller

David Dukes is een buitengewone acteur met opvallende mogelijkheden en een opvallend talent. Hij portretteert Professor Miller, het hoofd van de afdeling dat de academische nemesis is van Joyce Reardon. Miller ervaart Reardon’s paranormale research als een vernedering en is vastbesloten er een einde aan te maken.

In een carrière van meer dan 30 jaar, speelde Dukes in meer dan 35 films, inclusief het Academy Award-genomineerde Gods and Monsters. Hij verscheen regelmatig in The Mommies and Sisters, en had een terugkerende rol in Dawson’s Creek. Hij was regelmatig te gast in andere series, zoals Harry O, Ally McBeal, The Practice en Law & Order. In een controversionele aflevering van All in the Family speelde hij de aanrander van Edith Bunker.

Triest genoeg was Stephen King’s Rose Red de laatste productie van de acteur. Hij stortte onverwacht in bij een sportcentrum vlakbij Tacoma, Washington, toen hij een dag vrij had van het filmen. In een nabijgelegen ziekenhuis werd zijn dood vastgesteld.

judithivey

Judith Ivey als
Cathy Kramer

Judith Ivey speelt Cathy Kramer, wiens paranormale kracht ligt in automatisch schrift. Zij is een buitengewone actrice en ontving Tony Awards voor Hurlyburly en Steaming, en ook 2 Drama Desk Awards en de conveted Obie Ward (voor Moonshot by Lanford Wilson). Ze ontving ook een Emmy voor haar rol in de TV-film What the Deaf Man Heard.

Ivey is zeer recent te zien geweest in Half a Dozen Babies voor ABC en in TV-films als The Shady Hill Kidnapping, The Long Hot Summer, Decoration Day, We Are the Children, Frogs en The Betty Broderick Story: A Woman Scorned. Zij straalde ook in TV-series als Down Home, Designing Women, The Five Mrs. Buchanans en Buddies.

Haar filmwerk bevat Harry and Son, The Lonely Guy, The Woman in Red, Compromising Positions, Brighton Beach Memoirs, Hello Again, Love Hurts, There Goes the Neighborhood, Washington Square, en Devil’s Advocate.

melanielynskey

Melanie Lynskey als
Rachel ‘Sister/Sissy’ Wheaton

Melanie Lynskey speelt Rachel, de beschermende oudere zus van de begaafde, autistische en paranormaal begaafde Annie Wheaton. ‘Sister’ is de enige die niet paranormaal begaafd is,” legt Lynskey uit. “Zij is gebombardeerd om een moeder te zijn voor haar zusje, zorgzaam en begaan.”

Lynskey trok voor het eerst de aandacht in Peter Jackson’s controversiele film, Heavenly Creatures. Zonder enige acteerervaring, speelde de toen 15-jarige de rol van Pauline Parker, een tiener die, met de hulp van een ander meisje, met geweld haar moeder vermoordt. Lynskey ontving een New Zealand Film & Televsion Award voor Best Actress voor haar optreden in deze internationaal erkende film.

Volgend op haar rol in Heavenly Creatures had ze een rol in Jackson’s horror thriller The Frighteners en in Foreign Correspondents voor haar jeugdvriend en director Mark Tapio Kines. Het Amerikaanse filmpubliek heeft Lysnkey als stiefzusje gezien in Ever After en in Coyote Ugly. Ze speelde ook een rol in de onafhankelijke films Detroit Rock City en But I’m a Cheerleader.

mattross

Matt Ross (I) als
Emery Waterman

Matt Ross neemt een noemenswaardige hoeveelheid ervaring mee voor zijn rol van Emery Waterman, de post-cognitief begaafde anti-held.”Emery is een rol die ik nog nooit gedaan heb, zowel lichamelijk als letterlijk,” zegt Ross. “Ik zag dat zijn karakter met veel menselijkheid is geschreven. Jij hebt een hekel aan hem maar begrijpt hem wel.”

“Ik ben 25 pond aangekomen in 4 weken tijd voor deze rol, en ze gebruikten een special effects pak voor me, waardoor er nog eens 50 pond bij kwam,” zegt hij. “Doe dan de bril erbij, het kapsel en de makeup en het fysieke gaat onderdeel uitmaken van het karakter. Het script zelf is erg duidelijk in de emotionele transformatie. Ik heb geprobeerd het van binnen uit te laten komen en andersom.”

Ross heeft rollen gehad in films zoals The Visitors, American Psycho, Pushing Tin, The Last Days of Disco, Face Off, Twelve Monkeys.

De inwoner van Oregon – hij doorliep de University of Washington voorafgaand aan zijn MFA bij The Julliard School – was blij terug te zijn in Seattle voor de opnamen.

juliansands

Julian Sands als
Nick Hardaway

Julian Sands speelt de telepatische Nick Hardaway. Sands heeft verschillende continenten bezocht en disciplines gedaan gedurende zijn carrière, inclusief toneel, televisie en film. Hij maakt grote indruk op het Amerikaanse publiek met A Room With a View, hoewel hij eerder al te zien was in de award winnende film The Killing Fields.

Sands heeft gevarieerde rollen gespeeld in zowel film- als televisie-projecten, en werkte met de meest bekende directors van de filmwereld, zoals Martha Coolidge in Crazy in Love, Paul Schrader in Witch Hunt, Ken Russell in Gothic, Robert Altman in The Room, Frank Marshall in Arachnophobia, David Cronenberg in Naked Lunch, en Mike Figgis in Leaving Las Vegas.

“Ik hou niet van schokkende, bloederige horror,” zegt Sands. “Maar ik hou wel van het mysterie en de sensualiteit van de duistere krachten die ik in Rose Red vond. Toen ik het script voor het eerst las, voelde ik mij niet zozeer bang, als wel aangetrokken. Ik verwachtte niet om het materiaal te gaan geven … Toch hebben de relaties, de individuen van de groep – een soort van mislukte ghostbusters, zeg maar – het behoorlijk scherp gemaakt.

kevintighe

Kevin Tighe als
Victor Kandinsky

Veteraan acteur Kevin Tighe speelt Victor Kandinsky, de paranormaal begaafde met pre-cognitieve aanleg.

Voorgaand aan de start van het filmen, heb ik de nodige boeken gelezen over paranormale begaafdheid,” zegt hij. “Ik heb besloten dat ik Victor losjes wilde baseren op een bepaalde figuur (in Beyond Coincidence). Deze man begon zijn carrière op het seminar, studeerde voor priester, wat tot een religieuze eenzaamheid leidde, een introvert karakter dat mij aantrok. … Ik wilde de dialogen tot een minimum beperken, omdat Victor niet openstaat voor communicatie, hij zit liever op een andere golflengte.

Tighe’s uitgebreide CV bevat rollen in prijs winnende films als Mumford, Winchell, Jade, Geronimo, What’s Eating Gilbert Grape?, City of Hope, Fat Man and Little Boy, Eight Men Out, Matewan en The Graduate.

Hij is vooral bekend van televisie optredens met zijn rollen in de series Murder One and the ’70s hit, Emergency. Zijn andere credits van televisie zijn onder meer zijn rollen in Shadows en Freaks & Geeks.

juliacampbell

Julia Campbell als
Ellen Rimbauer

Julia Campbell speelt de matriarch van Rose Red als Ellen Rimbauer, die zich ontwikkelt van een onschuldige jonge bruid tot een beangstigende aanwezigheid in het bezeten huis door haar gekte.

Dit zegt Campbell over haar rol: “Ik had de volgende dat de auditie, en misschien was het uitputting, maar ik voelde zo’n connectie met Ellen en haar reis, het zusterschap tussen Ellen en Sukeena, de passie van Joyce … het leek een goede “vrouwenfilm”. In feite denk ik nog steeds aan de film als een drie-vrouwenfilm.”

Campbell’s filmwerk bevat rollen in Thank Heaven, Bounce, Rough Draft, Romy and Michele’s High School Reunion, Livin’ Large en Opportunity Knocks. Ze verscheen onder meer ook in Friends, A Slight Case of Murder, Martial Law, The Practice, Seinfeld, and Men Behaving Badly. In 1999 leverde haar theateroptredens Campbell een LA Drama Critics Circle Award for Bitter Women op.

emilydeschanel

Emily Deschanel als
Pam Asbury

Emily Deschanel speelt de rol van Pam Asbury, de psychometrisch begaafde vrouw, haar eerste belangrijke rol sinds zij afstudeerde aan de Boston University’s Professional Actors Training Program.

Deschanel komt uit een gewaardeerde filmfamilie. Haar vader, Caleb, is een gevierde cinematographer (The Patriot, The Natural, Being There, The Black Stallion en A Woman Under the Influence), haar acterende moeder, Mary Jo, (The Patriot, Twin Peaks: Fire Walk With Me, 2010 en The Right Stuff), en haar zus Zoe, een rijzende ster die pas nog te zien was in Almost Famous.

Deschanel zegt over Rose Red: “Ik hoop alleen dat het Rose Red publiek niet zo bang is voor geesten!. Wees voorbereid om uit je stoel te springen van schrik!”

laurakenny

Laura Kenny als Mrs. Kay Waterman

Laura Kenny is Kay Waterman, Emery’s over-verzorgende en over-beschermende moeder. Kenny, een bekende actrice uit Seattle, zag haar rol van dominerende moeder groeien door de onverwachte dood van acteur David Dukes. Stephen King herschreef een aantal van de nog niet geschoten scènes van Mr. Duke, om haar rol in te passen. “King werd verliefd op haar,” legt producer Tom Brodek uit. “Haar rol werd uitgebreid vanwege haar talent en capaciteit”.

Voor Rose Red, heeft Kenny op het podium van diverse Seattle theaters gestaan, zoals het Seattle Repertory Theatre (Six Characters in Search of an Author, The Good Times are Killing Me), ACT (The Cover of Life), 5th Avenue Theater (The Music Man), en het Pioneer Square Theatre in één van haar meest bekende rollen van Carol in Angry Housewives.

Kenny’s andere films zijn onder meer Harry and the Hendersons, 10 Things I Hate About You, Mad Love, Love at Large en Trouble in Mind. Haar televisie optredens in series zijn rollen in series Northern Exposure and Summer.

tisidiileloka

Tsidii Leloka als Sukeena

Tsidii Leloka speelt de rol van Sukeena, bediende en vertrouwelinge van Ellen Rimbauer in leven en dood. “Er is een geestelijke verwantschap tussen Ellen en Sukeen,” zegt de Broadway actrice en zangeres met vele awards.

De van geboorte Zuid-Afrikaanse Leloka speelde de prijs winnende rol van Rafiki in de Broadway productie Disney’s The Lion King, waarmee zij The Drama Desk Award won. Het leverde haar ook een nominatie op voor Tony and Outer Critics Circle.

In 1999 speelde Leloka de rol van Bloody Mary in de musical South Pacific, waarmee zij genomineerd werd voor een Leon Rabin Award voor Best Acress in a Musical. Leloka heeft ook een aantal internationele hits opgenomen.

Leloka studeerde magna cum laude af voor haar bachelor degrees, voor Economie en voor Muziek, op de University of Massachusetts in 1997, daarnaast bezocht zij ook de Berklee College of Music.

 

Follow by Email
YouTube