Het verhaal | Filmmakers | Acteurs | Filmquotes | Fotogalerij | Interviews & recensies | De DVD/VHS | Het Dagboek | De film | Het Filmdagboek

Het verhaal

roseredhome_crew

Stephen King’s Rose Red is het huiveringwekkende verhaal van Dr. Joyce Reardon, psychologie leraar aan de Beaumont University. Zij heeft haar veld uitgebreid met paranormale verschijnselen en is vastbesloten het cynische hoofd van de afdeling er van te overtuigen dat het onverklaarbare echt  bestaat en echt gebeurt.

Joyce stelt een team samen van 6 individuen, die elk een specifieke extra-sensitieve vaardigheid bezitten, zoals telepathie, telekinese en automatisch schrift (berichten uit het hiernamaals). Annie is één van hen, een 15 jaar oud autistisch meisje, wiens paranormale krachten net zo krachtig zijn als onbegrijpelijk.

Joyce wil de gecombineerde talenten van haar groep gebruiken om het veronderstelde bezeten huis wakker te schudden, Rose Red, in 1907 gebouwd door de uit Seattle afkomstige oliemagnaat John P. Rimbauer. Zijn vrouw, Ellen, spendeerde haar leven aan het uitbreiden van het huis – bizarre kamers zoals een bibliotheek met een spiegelvoer en trappen die nergens heen leiden – tot ze op mysterieuze wijze in het huis verdwijnt. Maar sinds het tijdstip dat Mrs. Rimbauer is verdwenen en de verbouwingen gestopt zijn, is het huis zelfs nog groter geworden, schijnbaar op eigen kracht.

De inspanningen van het team van Joyce bevrijden de gekwelde zielen uit het huis en leggen de verschrikkelijke geheimen bloot van de generaties die daar woonden en stierven, waarbij sommigen van het team geconfronteerd worden met hun innerlijke demonen.

Rose Red is het eerste script waar horror master Stephen King aan werkte na het verwoestende auto ongeluk dat bijna het einde voor hem betekende. Toen King aan het script werkte, zag hij de mogelijkheid van een mini-serie, waardoor hij meer diepgang kon aanbrengen in het verhaal van het mysterieuze huis, zijn voormalige bewoners en de diverse individuen van de groep, die is samengesteld om de krachten van het huis te onderzoeken.  Het resultaat is een driedelige, 6 uur durende mini-serie, direct voor televisie gemaakt door hetzelfde team dat 2 jaar gelden het populaire Storm of the Century gemaakt heeft.

De filmlocatie

roseredhome2 roseredhome1

ABC filmde de originele Stephen King mini-serie “Rose Red” op Thornewood Castle. De reconstructie en verbouwingen voor de film startten op 15 mei 2000. Het filmen gebeurde tijdens de herfst van 2000. Er zijn ook een paar andere locaties in de buurt gefilmd. The film werd op TV uitgezonden op 27, 28 en 31 januari 2002. Deze film was het eerste script (of boek) dat Stephen King completeerde na zijn tragische ongeval. Volgens geruchten heeft deze film het grootste budget sinds jaren gehad. Het huis Rose Red blijkt uiteindelijk ook een ster of centrale figuur te zijn in de film. ABC selecteerde Thornewood Castle uit 30 locatie-voorstellen uit heel Canada. Het heeft alle belangrijke karakteristieken van het huis in Stephen King’s script (leeftijd, stijl, afmetingen, enz.).

Thornewood Castle
Bed and Breakfast Inn
8601 North Thorne Lane SW
Lakewood, Washington 98498

Follow by Email
YouTube