Introductie | Het boek | Van boek naar film | De film | Filmcast
Filmmuziek | Galerij | Filmquotes | Op media | Feiten en foutjes | Remake

De film is voor het meer en deel in Utah, Salt Lake City en Orem opgenomen. Ook is er gefilmd in Las Vegas en New York en gedeelten van de woestijn. De film is in 100 dagen opgenomen. Dat is op zich een lange tijd voor een film. Uiteindelijk is er 8 uur van gebruikt voor de miniserie. Het korenveld is nagemaakt op een set; dat kostte ongeveer 80.000 dollar.

Wat gaat er mis in de film? Enkele opmerkelijke filmfouten.

1. Als Champion zijn vrouw en kind helpt ontsnappen, laat zijn dochter haar pop vallen nadat ze de poort door zijn. In het volgende shot met de kraai zie je de pop op het terrein achter de poort liggen.

2. Als Stu het pistool van de dokter heeft kunnen afpakken, en hem vervolgens in de maag schiet zie je de wond in zijn rug al verschijnen voordat het geluid van het pistool klinkt.

3. Stu opent de lift op de tweede verdieping (zie melder boven de lift). Even later zie je hem twee verdiepingen naar beneden gaan met de trappen zie je dat hij de de deur naar de tweede verdieping probeert te openen…

4. Als Nick de kamer verlaat in het ziekenhuis na een worsteling, zie je een persoon die de camera op zijn schouder houdt in de reflectie van de deur voor Nick.

5. De dokter die kaartspeelt met de politiechef vertelt Nick dat hij een dokter is, en
ook de man die hem bijna had overreden. Waarom nam de dokter Nick mee naar
het politiebureau, en niet naar een ziekenhuis of naar zijn praktijk thuis?

6. Als Nick en Tom in Pratt zijn (bij het gekke meisje) zie je Nick een slok Pepto Bismol nemen om Tom te laten zien dat hij het kan drinken. Daarna zet hij het naast Tom op het bankje. Het flesje wordt ook met de dop eraf een aantal keer heen en weer geschoven, maar even later is het er weer af, en er weer op. Als Tom opstaat is het flesje helemaal weg.

7. Op een gegeven moment als Tom en Nick op hun fietsen stappen draagt Tom geen rugzak. Maar in het volgende shot, als hij rondjes rijdt op zijn fiets heeft hij plotseling een rugzak om.

8. In de film komt Rita Blakemoor niet voor, en is vervangen voor Nadine Cross. Nadine verlaat Larry op het punt waar Rita een overdosis nam en Larry nu Lucy Swann en Joe ontmoet in plaats van Nadine en Joe.

9. Als Larry in de Lincoln tunnel loopt zie je hem drie keer dezelfde auto passeren.

10. De onheil verkondiger (de man die rondloopt en roept dat mensen hun doden naar buiten moeten brengen en naderend onheil aankondigt) wordt door Flagg vermoord in Maricopa County. Hij viel in het midden van de straat. Maar Larry komt zijn dode lichaam tegen op een paar trappen, en ook nog eens in New York waar hij dan is met Nadine. Bovendien zie je, als Larry naar het bankje waar Nadine op zit, dat de onheil verkondiger die met zijn ogen open ligt, met zijn ogen knippert!

11. Als Harold en Nadine weglopen van de Boulder Free zone, ziet Harold Flagg voor hem op de weg en je ziet hem de vangrail raken. Als je de beelden vertraagd afspeelt zie je dat Harold (of de stuntman) van de brommer wordt gehaald voordat hij de vangrail raakt.

12. Als Larry, Ralph en Glen in Las Vegas arriveren, vlak voordat ze de kerels die een wegversperring hebben opgeworpen tegenkomen, zie je een shot van hun drie gezichten. Larry’s gezicht heeft dan bijna een volle baard. Maar in de volgende scene zijn het stoppels…

13. Als Stu probeert uit de put te klimmen waar hij zijn been heeft gebroken en vlak voordat Tom Cullen hem komt redden wordt er een lange afstand shot genomen waarbij je hem de heuvel op ziet klimmen. Je ziet niet de houten plankjes die zijn aangebracht om zijn been te steunen, en zijn been lijkt normaal. Maar in het volgende shot zie je de houten plankjes weer.

14. Als Tom en Stu in het hotel zijn, en Stu ziek is probeert Tom hem een boterham te geven met pindakaas en jam. Maar het is herfst en veilig om te zeggen dat er geen bakker open is geweest sinds juni. Hoe kan het dat dit brood zo vers is?

15. Vlak nadat Tom die boterham dan maar zelf heeft opgegeten zit hij buiten op een bankje te huilen omdat hij vergeten is hoe Nick eruit ziet, en probeert Stu hem te troosten. De datum is in beeld: 1 november. Maar er staan allemaal planten in de bloei en de bomen zijn groen, en het gras ziet er mooi gemaaid uit: dat is raar want de het is 5 maanden nadat de tuinier is overleden aan Captain Trips. Tom en Stu lijken het ook niet koud te hebben zonder jassen. Dat klinkt goed als ze in een warm land zouden zijn, maar ze zitten in Utah…

16. Nadine pleegt in de film zelfmoord door van het balkon van het hotel te springen. In het boek wordt ze er door Flagg overheen gegooid.

17. Frannie’s baby is een meisje en wordt Abagail genoemd. In het boek is het een jongen die Peter (naar haar vader) wordt genoemd.

Follow by Email
YouTube