Introductie | Het boek | Van boek naar film | De film | Filmcast
Filmmuziek | Galerij | Filmquotes | Op media | Feiten en foutjes | Remake

De laatste jaren gaan er berichten dat er een remake gemaakt zou gaan worden van The Stand. Het laatste nieuws is dat Josh Boone zou dit oppakken, maar hij is eerst begonnen aan het verfilmen van Revival.  De rechten bij Warner Bros zijn verlopen, en liggen nu bij CBS Films.

Er is nog altijd niet bekend wie een rol in de remake zouden gaan spelen. Er zijn er al diverse genoemd, zoals Ben Affleck,  Scott Cooper, Nat Wolff,  en Matthew McConaughey (als Flagg – toeval wil dat hij in de verfilming van de Donkere Toren deze rol al op zich neemt).  Het is afwachten tot de remake echt van start gaat voor we hier wat met zekerheid over kunnen zeggen.

Dat geldt ook voor de geruchten of het een film, vier films of zoals het laatste nieuws hierover, een Tv-serie van acht afleveringen zal gaan worden.

King sprak op 6 oktober 2014 over de remake.

Josh Boone zei in een interview met Dread Central op 24 maart 2016 het volgende:

“We zijn nog steeds aan het werk met The Stand. We zijn nog niet gestart omdat het duur is. Het is een perceptieprobleem denk ik. We proberen het idee van de horrormovies zoals The Exorcist, Rosemary’s Baby en The Shining te evenaren. Die acteurs zijn duur…maar studio’s zijn er sinds de jaren ’80 achter dat je heel goedkoop toch een klapper kunt maken. In theorie wil iedereen The Stand wel verfilmen: het is een bona fide Amerikaanse classic. Het moet een groots, serieus epic worden met een cast waar je mond van openvalt die zo dicht mogelijk bij Stephen Kings aanwijzingen en bedoelingen ligt. Dit moet The Godfather van post-apocalyptische epics worden. Ik heb het boek geadapteerd met de zegen van King, en we hadden die prachtige cast. Maar Warner Bros wilde eigenlijk alleen de kosten van de film uitgeven. Dat gaat zo’n 85 tot 100 miljoen dollar kosten, maar vanwaar ik zit moet de studio bereid zijn om 250 miljoen te spenderen. En dat brengt me terug naar dat perceptieprobleem. Ze willen het maken voor 35 miljoen budget en vragen zich af waarom dat niet gaat lukken. King en ik dachten aan een drie uur durende film die de Godfather van post-apocalyptische films moet worden.”

Op de vraag of hij een studio op het oog had zegt hij: ” Ik hoop dat we de film gaan maken met Lionsgate. Mijn verwerking is erg trouw aan het boek, maar om het toch in een drie uur durende film te laten passen heb ik de structuur van Kings boek laten vallen en het in een andere volgorde gezet. De opening scène is Mother Abigail op haar sterfbed, die haar helden op pad stuurt om zich te verzetten tegen de Dark Man in Vegas, en we springen terug in de tijd, waardoor er drie tijdlijnen door de hele film ontstaan. Captain Trips, Boulder, en The Stand – hetzelfde als in het boek, alleen gebeurd alles tegelijkertijd. Gebeurtenissen die in het boek honderden pagina’s uit elkaar liggen staan naast elkaar in de film… een echo creërend en nieuwe en met vreemde gevolgen. Ik ben enorm enthousiast over het script en kan eigenlijk niet wachten om het te maken. Het is een geweldige film dus ik ben geduldig om te wachten dat iemand ons alle middelen geeft om het te maken, in plaats van een compromis te sluiten.

En dus wachten we maar samen met hem op hoe dit gaat aflopen.
op IMDB heeft de film al een pagina waarop ook laatste nieuws wordt bijgehouden.

Follow by Email
YouTube