Introductie tot de DT cyclus | Lees een hoofdstuk Verbanden tussen boeken
Comics | Film(s) | Diverse | FAQ’s Wallpapers | Artwork
1. Scherpschutter | 2. Teken van drie | 3. Verloren Rijk | 4. Tovenaarsglas | 5. Wolven van de Calla
6. Lied van Susannah | 7. De Donkere Toren | 8 (4/5) Wind door het Sleutelgat

Feature movie

darktowerSinds 2007 praat men al over de verfilming van The Dark Tower. Maar J.J. Abrams en Damon Lindelof staakten hun pogingen in 2009. In 2010 werd bekend dat regisseur Ron Howard, producer Brian Grazer en scenarioschrijver Akiva Goldsman de serie wilden oppakken in drie films en twee tv-seizoenen. Javier Bardem kreeg de hoofdrol, en een team werd gevormd. Maar na diverse vertragingen ketste NBC Universal het project in juli 2011 toch af, ook Warner Bros en HBO zetten het project niet door vanwege het hoge budget. Maar, in april 2015 maakte Sony bekend samen met Media Rights Capital het project de produceren en financieren.

In maart 2016 zei King: “The thing is, it’s been a looooong trip from the books to the film. When you think about it, I started these stories as a senior in college, sitting in a little sh-tty cabin beside the river in Maine, and finally this thing is actually in pre-production now. I’m delighted, and I’m a little bit surprised.” Nikolaj Arcel, bekend van zijn film A Royal Affair, is de regisseur, terwijl Ron Howard, Akiva Goldsman, Brian Grazer, en Erica Huggins – dezelfde groep die al bijna 10 jaar bezig zijn om het project van de grond te krijgen, helpen met de productie. Arcel and Goldsman schrijven beide het nieuwe script, samen met Jeff Pinkner en Anders Thomas Jensen. Het filmen startte in Zuid Afrika in april 2016. De geplande première van de eerste film is (uitgesteld: eerder was januari 2017 gemeld) in de zomer van 2017.

Tijdlijn

In mei 2016 postte King dit op twitter

In maart 2016 meldde King zelf via Twitter dat Matthew McConaughey en Idris Elba de hoofdrollen spelen. Ook werd duidelijk dat men niet vooraan in de boeken zal beginnen, maar midden in. King denkt dat de fans, als zij dit eenmaal hebben gezien, zeker zullen begrijpen.  Het is niet duidelijk in welk boek de film echt start, maar veel ervan zal in de huidige tijd afspelen, aldus Nikolaj Arcel – co-writer. Maar, zo beloofde King, de film zal wel beginnen met de klasieke openingszin: “The man in black fled across the desert and the gunslinger followed.”

Opvolgend op de berichten van King op Twitter, bevestigde ook Idris Elba zijn rol met een tweet: “I am Roland, son of Steven, son of Henry, true descendant of Arthur. And I have not forgotten,” he wrote along with a cryptic image reading, “Remember the face of your father.” Voor wie er nog niet mee bekend is, the ‘Arthur’ waar hij naar refereert, is Arthur Eld – de Donkere Toren versie van koning Arthur, wiens legendarische zwaard Excalibur werd omgesmolten om de revolvers mee te maken die Roland in zijn queeste gebruikt.  “Remember the face of your father” is een heel bekende expressie uit de serie boeken, die bedoeld is om hen die zich niet eervol gedragen te herinneren aan het gezicht van hun vader, aan waar ze vandaan komen.

In juli 2016 kwam bevestiging van Arcel dat de film meer een opvolger is van het boek. “The hardcore fans of The Dark Tower series will know that this is actually a sequel to the books in a way,” zei hij tegen Entertainment Weekly. “It has a lot of the same elements, a lot of the same characters, but it is a different journey.”
dtf9De film zal beginnen waar de boeken eigenlijk eindigen, maar nu met Roland die opnieuw aan zijn queeste begint, maar dit keer met de ‘Horn of Eld’ in zijn rugzak.

Wat later twitterde McConaughey deze ‘All Hail’, het is een insigne dat hint naar The Crimson King, een enorme schurk (die aan het einde van het boek pas voor het eerst echt opduikt) en die op zoek is om alles op te laten houden met bestaan om te regeren over het donker dat zal worden losgelaten door The Dark Tower.

De film wordt niet zoals het boek!

Roland Deschain (Idris Elba) in Columbia Pictures' THE DARK TOWER.Het is dus duidelijk dat men (weliswaar in samenwerking met Stephen King zelf) erg afwijkt van de serie boeken. De scherpschutter is namelijk niet zoals in het boek een blanke man. In een interview met Entertainment Weekly beschreef Idris Elba zijn rol: “Er is wat mysterieus aan hem… Hij is 200 jaar oud, en heeft een heel diepe connectie met het genre van de film. Roland is helemaal in tune met dat supernatuurlijke element. Als je hem ontmoet is hij een stoïcijnse man die niet wil praten. Maar als je hem beter leert kennen, merk je dat hij heel veel weet over de wereld en de geschiedenis ervan.”

dtf7McConaughey zal de vijand van Roland Desachain spelen: the Man in Black. Het karakter, dat veel namen gebruikt, zoals Walter Padick of Walter O’Dim, is een tijdloze tovenaar die ook bij de Donkere Toren wil komen om over alle koninkrijken te regeren.

Tdtfabbeyleeoen Abbey Lee in het zicht kwam als vrouwelijke hoofdrolspeelster, veroorzaakte dit wat verwarring bij de fans. Ze speelt namelijk de rol van Tirana, terwijl dat karakter in de originele boeken pas aan het eind van het verhaal voorkomt en zij maar een klein boefje is met weinig invloed op het plot. Ze wordt omschreven (in het blad Deadline) als ‘sexy en gevaarlijk’ met een ‘nep menselijke huid en koude ogen die op die van een slang lijken’.  Het lijkt erop dat ze toch een grote rol krijgt in de filmversie van het boek.

Roland Deschain (Idris Elba) and Jake Chambers (Tom Taylor) in Columbia Pictures' THE DARK TOWER.Voor de rol van Jake hebben ze Tom Taylor gecast, een jongen die hij meer zal gaan zien als een zoon, en die Roland nodig heeft om zijn reis te kunnen maken.

Jackie Earle Haley is bekend gemaakt voor de rol van Sayre, een vampier die voor niemand uit de weg gaat. Frans Kranz is gezien voor de rol van Pimli, de rechterhand van de Man in Zwart, terwijl Michael Barbieri de rol van Timmie – een vriendje van Jake – zal spelen.
Ook weten we dat Claudia Kim de rol van de vrouw van Arra – de lieve en zwangere vrouw van Charles Champignon, zal spelen. Katheryn Winnick staat ook op de lijst, maar het is nog niet bekend voor welke rol dat is.

Het is geen verfilming geworden van de 8 boeken, maar het is een prequel, die zich afspeelt nadat alles weer opnieuw begint aan het einde van het zevende deel.

Waar blijven Eddie en Susannah?
Toch ontbreken er nog wel wat prominente karakters uit het boek… Waar zijn Eddie en Susannah? Arcel vond het belangrijk om eerst meer over de scherpschutter te vertellen voor dat hij zijn ‘Ka-tet’ vorm kon geven. Dit betekent dus dat Eddie en Susannah misschien later nog wel aan bod komen: “They’re certainly out there,” zei Arcel. “I think the entire story deserves to be told and should be told. I would certainly be disappointed in myself or my collaborators if we didn’t bring them in. They’re such a huge part of the story.”

In september 2017 kwam ook de Original Sound Track (OST). 
Klik op de foto’s voor de nummers en meer informatie.

 

Wist je dit al?

  • Stephen King verkocht de rechten voor de verfilming van The Dark Tower voor $ 19,19. Het getal 19 is er een die  Stephen King fans wel vaker terug zien komen in zijn boeken.
  • Daniel Craig, Christian Bale, Viggo Mortensen en Javier Bardem stonden ook op het lijstje om Roland te spelen, voordat Idris Elba voor de hoofdrol werd gecast.
  • De Donkere Toren zelf is 600 feet (ruim 1800 meter) groot, en staat in het oosten van Midworld, in het land End World. Het is omgeven door een veld genaamd Can’Ka No Rey, en wordt bijeen gehouden door twaalf stralen die zich tot alle uithoeken van het land uitstrekken en worden bewaakt door een enorm beest.
  • Het gerucht gaat dat Aaron Paul wel eens de rol van Eddie Dean zou kunnen gaan spelen.
  • De Donkere Toren heeft veel Verbanden tussen boeken van King.
  • Er is ooit een kort Dollarbabyfilmpje gemaakt – Diverse

dtf10

Follow by Email
YouTube