Introductie tot de DT cyclus | Lees een hoofdstuk Verbanden tussen boeken
Comics | Film(s) | Diverse | FAQ’s Wallpapers | Artwork
1. Scherpschutter | 2. Teken van drie | 3. Verloren Rijk | 4. Tovenaarsglas | 5. Wolven van de Calla
6. Lied van Susannah | 7. De Donkere Toren | 8 (4/5) Wind door het Sleutelgat

bliedvansusannah_ls08 bliedvansusannah_ls13

In het kort
Lied van Susannah is een spannend en gecompliceerd tijdreisverhaal dat zich afspeelt in ons New York (dus niet het NY van Eddy, waarin Co-op City in Brooklyn ligt – in feite ligt het in The Bronx).
In dit zesde boek uit de Donkere Toren-saga worden de scherpschutters geconfronteerd met Susannahs ontvoering. Ze weten dat zij in groot gevaar is, maar kunnen ze afwijken van hun pad? Moeten ze Susannah volgen naar New York of de sleutel tot de Toren veilig stellen? Rolands keuze zal vergaande gevolgen hebben – voor hemzelf, voor hun queeste en zelfs voor Stephen King! In dit boek duikt ook Stephen King zelf op als personage! Zijn ongeluk speelt ook een rol.

Zie voor uitgaven en ISBN-nummers de boekenpagina. Via de link bovenin het menu kun je een gedeelte uit dit boek lezen. Het boek is ook op audio uitgegeven (zie audiopagina’s voor meer informatie). De Donkere Toren serie is ook besproken in de serie Uitgelicht! in Kings Things.

Eerste zin in het boek
Hoe lang houdt de magie stand?’ Eerst gaf niemand antwoord op Rolands vraag, en dus stelde hij hem opnieuw. Ditmaal keek hij in de huiskamer van de pastorie naar Henchick van de Manni. Henkchick zat daar met Cantab, die met een van Henchicks vele kleindochters was getrouwd. De twee mannen zaten hand in hand, zoals bij de Manni gebruikelijk was. De oudere man had die dag een kleindochter verloren, en hij zou wel verdriet hebben, maar die emotie was niet op zijn ijzige, beheerste gezicht te zien. Naast Roland zat Eddie Dean. Hij zweet en zag afschuwelijk bleek en hield niemands hand vast. Aan zijn andere kant zat Jake Chambers in kleermakerszit op de vloer. Hij had Oy op zijn schoot getrokken. Roland had dat nog nooit meegemaakt en hij zou ook nooit voor mogelijk hebben gehouden dat de brabbeldas zoiets toestond. Eddie en Jake zaten allebei onder de bloedspatten.

Hoofdkarakters naast Roland, Eddie, Susannah, Jack en Oy

Manni is een religieuze groep mensen die bekend staan om hun aparte manier van reizen naar andere werelden. Ze spreken zelfs hun eigen taal (die lijkt op de hoge spraak van Roland). Ze zien er net zo uit als de Quakers of Amish in onze wereld: de mannen dragen lange blauwe jassen en lange baarden, en ze mogen hun nagels maar twee keer per jaar knippen.

Henchick  is de leider van de Mannie, en ongeveer 80 jaar oud. Hij heeft drie vrouwen en is de vader of grootvader van Maraget Eisenhart, die in Wolven van de Calla met borden wierp, maar als eerste gedood werd. Roland sprak met hem toen hij de commala danste voor het dorpje Calla Bryn Sturgis. Roland vroeg om zijn hulp.

Father Donald Callahan is de priester die we al kennen uit Salem’s Lot (Bezeten Stad) en die in Wolven van de Calla voor het eerst weer voorkomt.

Calvin Tower is de onsuccesvolle eigenaar van Manhattans Restaurant van de Geest. Hij werd erg onder onder druk gezet om het laatste lapje grond dat hij bezit te verkopen aan de Sombra Corporatie. Hij komt voor het eerst voor in Het Verloren Rijk, waar hij Jake twee boeken verkocht: Charlie de Choo-Choo (dat in 2016 ook in het echt zal verschijnen als kinderboek) en Riddle-De-Dum. Zijn boekenshop gaat in vlammen op als hij weigert het lapje grond te verkopen. In Wolven van de Calla kwam naar voren dat hij samen met zijn zakenpartner Father Callahan heeft gered van de ‘Hitlerbroertjes’.

De Dixie Pig is een restaurant in New York dat de deur verbergt waarmee Susannah/Mia naar een Dogan in Midden-Wereld werd getransporteerd om te helpen bij de bevalling van Mordred Deschain. Jake, Father Callahan en Oy wisten haar te traceren en vonden het skoldpadda dat voor het restaurant op de stoep lag.


Informatie over de serie:
De scherpschutter is het eerste deel van een serie die bestaat uit 8 boeken, genaamd: De Donkere Toren. Inmiddels zijn er ook een aantal comics van deze serie uitgebracht en bestaan er ook boeken over de serie.

We maakten een Donkere Toren Special!

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Comics


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:

Verfilmd:
The Dark Tower
The Dark Tower tv-serie

Follow by Email
YouTube